Feedback

Her kan du læse nogle beskrivelser fra oplevelser i klinikken

Jeg har gået hos Helle Rossum igennem mere end et år. Helles behandlinger er som eleksir for min krop, og har gennem et år genskabt sammenhæng mellem min krop og mine følelser, og hjulpet mig til at forstå denne sammenhæng, samt at læse min krops signaler.

Helle er rummelig og lyttende, og emmer af empati og viden. Jeg har følt mig tryg fra første gang jeg kom i Helles klinik, og stolet på, at Helles viden, erfaring og ekspertise kunne hjælpe mig. Noget af det allerbedste er, at Helle er uhøjtidlig og meget jordnær, og det betyder rigtig meget når man skal vende tilbage til “livet”, efter lang tids depression og stress. Hun gør svære ting simple, uforståelige ting forståelige, og giver en følelsen af at man er okay. Jeg vil blive ved med at komme hos Helle, for det er blevet “Mit Helle”, mit pusterum.


Kærlig hilsen

Stina

Kære Helle Rossum. 

En øjenåbner.

Som kursusdeltager i Contra deltog jeg for kort tid siden i oplægget; Hjernegymnastik- og afspænding. Det var en øjenåbner og en yderst inspirerende oplevelse for mig, der betød at jeg gik hjem og græd som pisket for derefter at sove flere timer. 

Min gråd blev udløst af lettelse, lettelse over hvor “enkelt” det er og det var pludselig så indlysende for mig, at jeg i al for mange år kun har fokuseret på at forsøge at blive hel ved at tænke som en gal – og jeg har været ved at blive gal! Imens er min stakkels krop ved at gå til pga. spændinger og jeg “hænger” ligesom ikke rigtig sammen. 


Jeg er 45 år og hele mit liv har jeg overhørt mig selv. Det er svært at lære at lytte men min ypperste mission her i livet, er at lære det. For jeg vil meget mere af livet og jeg vil ikke nøjes med at leve halvt. I små split sekunder i mit liv har jeg haft følelsen af, at det kan føles rart at leve men jeg kan ikke rigtig nå derhen og jeg kan slet ikke huske en alder, hvor det var sådan. 


Du åbnede nogle døre for mig, gav mig troen og ikke mindst nogle værdifulde værktøjer. Tusinde tak fordi du er til, for din rummelighed og dit væsen. 


Derfor ved jeg, at jeg skal i gang med min forsømte krop. Er allerede i gang med træning og lange gå ture, positiv tænkning, Musik Cure af Niels Eje og er pt ved at læse “Det selvhelbredende menneske”, som du bl.a. anbefalede. Fantastisk bog. 


Da min krop føles som en stor “byld”, behøver jeg hjælp og værktøjer til at blive afspændt og det kunne jeg rigtig godt tænke mig, at du hjalp mig med. Jeg følte mig tryg i dit selskab.


Jeg takker dig af hjertet.


Mange venlige tanker

Jeanet
Fantastisk sidegevinst ved Helles smertebehandling = 100% RYGESTOP

Jeg har modtaget behandling hos Helle for smerter i nakke, skulder og albuer (tennis- og golfalbue).
Helles blide og nærmest magiske behandlingsmetode har ikke blot løsnet op for spændingerne og været smertelindrende. Den øgede kropsbevidsthed jeg oplevede allerede efter første behandling har resulteret i et 100% rygestop for mig. 
Jeg har været ryger gennem næsten 30 år – og røget 15-20 cigaretter om dagen. Jeg har nok forsøgt de første 10 rygestop med alt fra rygestopprodukter til hypnose og akupunktur – uden succes.

Den kropsbevidsthed, som jeg har oplevet med Helles behandlinger føltes som en renselse af kroppen – jeg følte mig ikke blot behandlet for mine smerter, men også med en kraftig følelse af velvære, renhed og lettelse i krop og sjæl. Efter blot første behandling gik det op for mig, at jeg (som jeg allerede vidste) forgiftede min krop og at dette måtte og skulle ophøre nu. Dermed havde jeg taget beslutningen om at stoppe rygningen. Det pudsige er, at jeg ikke indviede Helle i disse tanker – så mens hun efterfølgende behandlede min krop for spændinger og smerter, ja så lå jeg og mentalt forberedte mig på mit nye liv som ikke-ryger.  


Jeg skal tilføje, at jeg er et stærkt kontrollerende menneske, som ikke sådan lader mig påvirke endsige lade nogen tage kontrol over min krop og mit sind. Kontrollen over min nikotinafhængighed har dog aldrig været min, men cigaretproducenternes. Helle har dog nogle særlige personlige egenskaber og udstråler så megen professionalisme, tillid og omsorg at jeg efterhånden lod hende udføre sit arbejde.


Med Helles helt fantastiske og uventede hjælp kan jeg nu med stolthed og den største glæde kalde mig IKKE-RYGER 
Jeg har nu været røgfri i 2 måneder – og det har fra dag 1 gået over al forventning og uden nogen særlige abstinenser. Når de en sjælden gang dukker op kan jeg mentalt genskabe mig den følelse som Helles behandlinger gav mig – og så er rygetrangen forsvundet som dug for solen. Det er da bare herligt J
Kære Helle – tak for din uovertrufne hjælp med mine muskelspændinger – og for den særlige sidegevinst og gave; mit rygestop.Lone Lønbo, adm.chef

Min oplevelse med Helles behandlinger kan bedst beskrives som en rejse med Helle som rejseleder. 


Til at starte med var jeg rædselsslagen ved tanken om, at nogen skulle røre min krop – i dag har jeg fuld kontakt med den, og kan oven i købet høre, hvad den fortæller mig. Det er helt fantastisk. Det var aldrig sket uden Helles hjælp. Til at starte med var der bare ord imellem os – Helle havde større respekt for min krops berøringsangst end jeg selv havde. Efter kort tid kom jeg op på briksen, og Helle gik i gang. Jeg havde haft en forestilling om, at det måske ville være som massage, men der tog jeg alvorligt fejl. Helles behandlinger er det blideste bløde og rare, man kan forestille sig. Faktisk så blide at jeg i starten tvivlede på, om det havde nogen effekt. Men også her tog jeg fejl. Efter ganske få behandlinger kunne jeg mærke en uro, når tiden for næste behandling nærmede sig – min krop glædede sig! Ikke min hjerne, men min krop. Det var en surrealistisk oplevelse.

Via Helles spørgsmål og hjælp til fortolkning blev jeg for hver behandling mere og mere klar over, hvad der foregik i min krop. Helle kunne mærke spændinger, jeg ikke selv anede var der, men som jeg godt kunne mærke, når min opmærksomhed blev ledt hen på dem. I dag vil jeg vove den påstand, at jeg kan mærke min krop, som jeg aldrig har kunnet mærke den før, og vigtigst af alt – jeg har lært, hvor lille en stemme kroppen taler med, så man skal skabe ro, og lytte godt efter, for at høre den.


Gitte Malte, PFA

Igennem de 3 måneder, jeg har været i behandling hos Helle, har jeg oplevet en enorm forandring i mit liv. Jeg har fundet mig selv igen, efter lang tids stress. Nu kan jeg mærke, hvordan jeg har det, og hvad der er godt for mig.

Herudover har det været en rigtig behagelig oplevelse, hver gang jeg har modtaget afspændende behandling hos Helle. Fantastisk afslappende og velgørende. Som at komme i dyb ro og få løsnet alle spændinger på samme tid. Jeg vil hermed varmt anbefale Helles behandlinger.


Pia, Sygeplejerske
Som mangeårig smertepatient igennem mere end 40 år har jeg prøvet mange typer af behandlinger og næsten lige så mange behandlere. Jeg kan derfor med overbevisning sige, at Helle Rossum er én af de bedste behandlere i landet overhovedet. Hun skaber fuldstændigt trygge og respektfulde rammer for sine blide behandlinger, der kombinerer en enorm viden om anatomi, afspænding, sammenhænge mellem krop og sind samt ernæring og psykologi. Derudover har Helle simpelthen kloge hænder – den særlige kombination af solid erfaring, indlevelse og intuition – som gør, at man føler, man endelig kan give slip og blive grebet. Resultatet er, at man hver gang går derfra med et næsten nulstillet nervesystem, en forbedret evne til at sanse, være i nuet og afgrænse sig, samt betydeligt færre smerter.
Helle er så absolut en del af mit meget eksklusive dreamteam, som et udvalgt gennem et langt liv, og som gør, at jeg kan fungere nogenlunde i en hverdag med fibromyalgi.
Mvh. Christine
Tak for to super gode kursus hos Contra: Viden om stress, og Arbejdsevne. Du er klar og tydelig, enormt nærværende og inspirerende, og alt hvad du har bragt på banen har været relevant og omgående brugbart for mig: DET er guld værd!  Så gav du mig en speciel gave med: den med “Det private energiregnskab”. Jeg syntes selv, at jeg var nået enormt langt, da jeg i mit forrige job sagde Overarbejde=afspadsering, -og i det sidste sagde al overtid udbetales som afspadseringstimer. Jeg vidste jo godt, at jeg kørte på pumperne. Men det hjalp jo ikke, jeg var jo hele tiden bagud. Manglende viden, men også manglende evne til at mærke OG tolke kroppens og sindets råben og hvisken. Her var det for øvrigt rigtig fedt med øvelserne Vejrtrækning/Balance, Åndedræt/Multitasking, det var utrolig lærerigt, og en god indikator til anvendelse i masser af situationer.

Alt i alt hammer godt, tak for det hele.


Kærlig hilsen

Peter H. M. 
Buschauffør
Kære Helle


En måned i mørke og 3 måneder op ad bakke er jeg kommet igennem bl.a. takket være dig. Din utrolig store faglighed, din alsidighed, dine dejlige betydningsfulde ord, din humor og dit menneskekendskab, din omsorg og dine varme, gode hænder har været den “hånd i ryggen” jeg havde brug for, da jeg ikke kunne selv. Nu er jeg rask nok til at passe et fuldtidsarbejde – YES – en milepæl for mig. Jeg håber på flere gode møder og samtaler fremover.

Kærlig hilsen Karen Haubak, viceskoleleder
Kære Helle,

Jeg var på dit kursus i Contra, onsdag den 14. juni. 
Jeg talte med dig i en pause, bl.a. om Ole Fogh Kirkeby, angst/uløste konflikter og mit angst-på-motorvej eksempel.
Jeg vil først sige, at den sidste del af kurset var super. De første to afdelinger, dog, var formentlig det bedste kursus, jeg har været på/overværet nogensinde – hvilket er stor ros fra mig, da jeg har været i konsulent i 12 år og set ret mange i aktion. Det var ikke kun på grund af indholdet, men ligeså meget din evne til at ramme alle i lokalet, gøre det nærværende, tillidsvækkende og relevant for alle i et lokale med meget forskellige mennesker, skæbner, livssituationer, historier og behov. Det var endda helt rørende til tider, hvor de væsentligste historier fra nogle deltagere blev lagt frem, og du formåede både at henvende sig til den enkelte og til hele gruppen – og endog på én gang. At du også tør sætte dig selv i spil er naturligvis en ekstra dimension, som både gør stoffet lettere tilgængeligt samt særdeles tillidsvækkende.
Konkret på Contra har kurserne for mig været præget af, at de forskellige oplæg har været gode, særdeles velmente, fagligt kvalificerede og indholdsrige…….

Jeg er formand for en fond, der beskæftiger sig med personer med dobbeltdiagnoser – eksempelvis en diagnose tilsat et eller flere misbrug. Fonden og bostedet hedder Klippen, og ligger i Slagelse. Jeg har været på stand by under min stress-sygemelding, men er på vej tilbage i aktiv rolle. Der eksisterer et behov hos disse personer, for at lære at leve igen efter et misbrug – og endda ikke altid at leve igen, men leve for første gang – efter et ganske hårdt liv.
Jeg kunne virkelig godt tænke mig at høre dit bud på, hvad der kunne gøres, dels for nogle at de personer, der bor på Klippen, men også for personalet – hvordan de kunne implementere nogle værktøjer, så man kan arbejde med nervesystemet, som i lang tid har været “gemt” bag en væg af alt fra alkohol over stoffer til medicin. Bruser-eksemplet syntes i den henseende meget relevant.

Derudover forsøger jeg at til efteråret arrangere et kursusforløb for ledere, sammen med Reinhard Stelter, som er professor indenfor coaching, og Ole Fogh Kirkeby. Det omhandler samtaler, konflikter og værdisamtaler, men der mangler ofte en fysisk del – en overordnet forståelse af, hvordan anerkendelse og afslapning hænger sammen. 
Nu har jeg bare fyret fra hoften omkring kurset, så det er ikke helt gennemtænkt endnu, men krop og filosofi hænger sammen på måder, jeg ikke selv har helt styr på – og næppe får 🙂 Derfor ligger der naturligvis samtaler og arbejde og venter, før jeg kan sige, hvad jeg kan tilbyde og hvordan det kan gøres, men jeg ville særdeles gerne brainstorme på det.

Denne mail er vel til dels ros, dels et mindre overfald 🙂 Jeg håber, at det går an at skrive på denne måde – det er i hvert fald ment godt. 

Mange tak for kurset og jeg håber, at vi kan finde ud af noget omkring undervisning/oplæg for de ansatte på Klippen i løbet af den næste tid samt se, hvad vi ellers kan finde ud af.

Mange hilsener
Carsten Riel